Dutch Colonial

This Dutch Colonial house is on the edge of the historic Silver Hills neighborhood of New Albany.  The original kitchen had some charm, but wasn’t up to the task of feeding and entertaining the family and a wide circle of friends and relatives.  In addition to a large, eat-in kitchen, the program included office space, a sitting area, a laundry room, and lower level kids room and bath oriented to a new pool.

The addition is relatively small in the front, becoming the third element of the house front along the curving drive.  As the grade drops steeply toward the rear the addition broadens and opens up with a wide row of windows.  A terrace of steps and living spaces interconnects levels and then steps down to the pool.

Painted brick, matching the original house, is used extensively throughout the addition, including interior walls and columns.

Contractor:  Longest Construction